Verplichte Melding in het UBO-Register

Home Nieuws Algemeen Verplichte Melding in het UBO-Register

Nog nieuw voor u als zaakvoerder/bestuurder van een vennootschap of vereniging is de verplichte melding in het UBO-register (uiteindelijke begunstigden) uiterlijk 31 maart 2019 op straffe van een boete!
"Uitstel voor UBO register tot 30 september 2019"

De termijn voor het registreren van gegevens van uiteindelijke begunstigden in het UBO-register wordt verlengd tot 30 september 2019.

Het uitstel is van toepassing op alle partijen, zowel voor vennootschappen die hun verplichting zelf willen vervullen als voor de mandatarisen die hen daarbij bijstaan.

Op die manier krijgen de accountants en/of belastingconsulenten, en alle Belgische vennootschappen en andere entiteiten, voldoende tijd om deze verplichte registratie in alle sereniteit uit te voeren.

"Uiteindelijke begunstigden" zijn de aandeelhouders die tenminste 25% van de aandelen bezitten en personen die zeggenschap hebben over de vennootschap of vereniging, dus zaakvoerders/bestuurders. Dit zou online moeten gebeuren op het MyMinFin-portaal maar een ministerieel besluit met praktische modaliteiten wordt nog verwacht. Wij komen hierop terug begin februari 2019.

Meer info zie links - waar u met ID-kaart en PIN-code moet inloggen onder "Toepassingen".

Naar top