Nieuws

Home Nieuws

BTW decembervoorschot

15 dec '17 - Algemeen

BTW decembervoorschotEerder dit jaar werden de kwartaalvoorschotten voor btw afgeschaft. Zoals maandaangevers moeten voortaan ook kwartaalaangevers wél een decembervoorschot betalen.

Lees meer

De belastinghervorming

15 dec '17 - Algemeen

De belastinghervormingDe belastinghervorming heeft een grote impact op het loonbeleid voor de bedrijfsleider in KMO vennootschappen die genieten van het verlaagd tarief.

De belangrijkste politieke verwezenlijking in de belastinghervorming moest een verlaging van de tarieven worden. En die komt er !
Het huidige algemene tarief vennootschapsbelasting van 33,99% wordt 29,58% voor de inkomstenjaren 2018 en 2019, en 25% vanaf inkomsten 2020.

Lees meer

Hoogste onderscheiding

10 jul '17 - Accountancy

Hoogste onderscheidingWij delen graag onze trots over de mooie prestatie van onze collega,

Nathalie Van Gorp behaalde de hoogste onderscheiding op het eindexamen van de opleiding
Tax & Accountancy Management
Een dikke proficiat en een grote pluim voor Nathalie !

Geen kwartaalvoorschotten meer!

14 feb '17 - Accountancy

Geen kwartaalvoorschotten meer!Ondernemingen die btw-kwartaalaangiftes indienen, waren tot nu verplicht om ten laatste op de 20ste van de tweede en derde maand van elk kwartaal een voorschot te betalen. Dat voorschot wordt berekend op 1/3 van de btw die het voorgaande kwartaal verschuldigd was.

Deze verplichting zal vanaf 01.04.2017 afgeschaft worden zodat ook het probleem van de btw-voorfinanciering verminderd.

! Het decembervoorschot, dat overigens ook door maandaangevers betaald moet worden, blijft nog wel verplicht.

Ekwadraat steunt project Vibo

12 sep '16 - Algemeen

Ekwadraat steunt project ViboBoekhouders van Ekwadraat schenken cheque aan VIBO – DE BREM

Reeds februari 2016 verhuisden de boekhoudkantoren Els Schenkels & Co en R.Accountants naar het vernieuwde, eigen kantoorgebouw Donk 55 te Oud-Turnhout. Gezien de fusie werd ook een nieuwe naam gedoopt : Ekwadraat. Els Schenkels en Ellen Van de Wiele zijn de leidende partners en samen met een sterk professioneel en enthousiast team worden diverse boekhouddossiers, financiële en fiscale zaken ter harte genomen.

Begin juli werd er een officiële openingsreceptie gehouden. Een plaatselijk muziekensemble verzorgde de omlijsting, zelfs een BV, ook van de streek, acteur Ben Segers was van de partij. Het was een heel aangename avond.

Lees meer

Naar top